Gebr. Smits Keuken & Interieurbouw sinds 1987!

Piet & Toon Smits zijn de grondleggers van Gebr. Smits. Twee broers uit Veldhoven, ooit begonnen met een gezamenlijke hobby, pure liefde van het vak en uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waar de passie nog steeds voelbaar is bij de eerste stap over de drempel aan het pand op de Peter Zuidlaan, nabij Eindhoven. Van een garage achter het huis van Piet naar een 400 m3 bedrijfshal. In 2000 werd de bedrijfshal nog eens flink uitgebreid en in 2006 is Dirk Smits, de zoon van Piet, de eerste opvolger die het bedrijf komt versterken. 

Lees hier onder een Leuk artikel geschreven over de filosofie van Gebr. Smits.

 

‘’Wij kunnen alles’’

 

Het is zaterdagmiddag half 5 en de machines in de fabriekshallen van de Gebr. Smits worden stil gezet en de rust keert voor een dag terug in Zilst. Of ja, de machinale herrie die ontstaat door het zagen en frezen van hout of het klappen van een hamer of heftruck worden omgezet in gelach en geroep van grappen en discussies onder het genot van een pilsje. De Gebr. Smits is een keukenbedrijf dat zich al meer dan 30 jaar bezig houdt met het verkopen en maken van de meest exclusieve keukens en interieurs. Het bedrijf is opgericht door twee broers, Piet en Toon Smits en heeft al vlug personeel onder de hoede. De ‘’boerenzonen’’ van een bankdirecteur worden dan managers. Tot op heden wordt er onder een zelfde filosofie gemanaged; ‘’Wij kunnen alles’’. Het is dan ook geen probleem om naast keukens ook bouwkundige aannemingen, lakwerken of metaalbewerking zoals speciale garagedeursloten aan te nemen. Niks is te moeilijk of gek genoeg.

Het personeel, dat 40 uur per week werkzaam is, worden meegenomen in deze filosofie en zijn ook in staat creatieve maar constructief goede oplossingen te bedenken voor de meest uiteenlopende uitdagingen. Komt dat door de filosofie die er al 30 jaar heerst of gewoon door de vakmanschap van de medewerker? Er kan dan ook gesteld worden dat de drang van veel werken en alles willen maken invloed heeft op het personeel. Zijn zij bang om niet te voldoen aan de wensen van de gebroeders Smits of zijn ze het juist volkomen eens met deze filosofie. Misschien managen zij wel op een zelfde manier. De manier van aanpakken is wel zichtbaar anders als bij vergelijkbare ondernemingen. De broers zijn al sinds het begin meer dan 60 uur per week aan het werk waardoor ook personeel het niet erg vindt om in de avonduren nog het een en ander te verzetten. Het werkt dus wel, die filosofie ‘’wij kunnen alles’’. Het inspireert. Het geeft voldoening. Het creëert eendracht.

Bekijk hier onze bedrijfsfilm.